sâmbătă, 11 aprilie 2020

Sos de "tartar" care se potriveste la orice mincare




-Sosul Tartar provine din bucătăria franceză 

  • este foarte răspândit în zilele noastre, datorită gustului inedit și modului de preparare ușor!



-Se potrivește de minune lângă :
  • pește, carne, fructe de mare, 
  • chiar și lângă legume, deoarece acest sos va transforma chiar și cea mai banală mâncare într-o adevărată capodoperă. 
 Salonul s-a mutat la tine acasa           ⟸⟸

Rețeta clasică

INGREDIENTE:

  • 2 ouă fierte
  • 2 gălbenușuri crude
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 lingură ceapă tocată mărunt
  • 50 g castraveți murați
  • 1 lingură muștar
  • 120 g smântână
  • ½ lămâie
  • Mărar verde
  • Sare
  • Piper după gust.

Mocanita Viseul de Sus   ⇇⇇⇇⇇⇇


MOD DE PREPARARE:

  • curățăm ouăle fierte, 
  • punem gălbenușurile separat într-un bol, la care adăugăm gălbenușurile crude și muștarul, apoi amestecăm foarte bine.
  • În timp ce amestecăm:
  •  turnăm uleiul de măsline, 
  • adăugăm treptat castraveții murați tăiați mărunt, mărarul, albușul de ou și ceapa mărunțită. 
După ce am amestecat foarte bine,
  •  punem și smântâna, continuând amestecarea. 
La final 


Se serveste în boluri mici. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu