miercuri, 22 aprilie 2020

Friptura de Porc la Ceaun

Friptura de porc la ceaun - imagine 1 mare

- 500 gr. pulpa de porc
- 4 carnati de casa 
- 2cepe potrivite
- 1 ardei gras rosu
- bulion 
- sare
- piper
- 4 catei usturoi
- 1 cana vin
- cimbru
- 2 foi de dafin

  • Friptura de porc la ceaun - imagine 1 mare
  • Mod de preparare

    -Se taie pulpa de porc in bucati potrivite si se pun intr-un ceaun cu apa si sare cat sa o acopere. 

    -Se lasa sa fiarba.

    -Cand incepe sa clocoteasca aruncam apa si punem alta apa, curata.

    -Adaugam sare, piper, foile de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit.

    -Intre timp tocam ceapa, ardeiul si le adaugam in ceaun.

    - Punem si 2- 3 linguri de bulion , cateii de usturoi tocati marunt, cimbrul si lasam sa fiarba pana scade sosul.

    -Intre timp, taiem carnatii in bucati potrivite si ii rumenim intr-o tigaie .

    -Dupa aproximativ o ora, aproape cand este gata mancarica, adaugam cana de vin, carnaciorii prajiti si mai lasam sa fiarba 5-10 minute.

    -Servim friptura cu mamaliguta calda
    -Pentru un plus de aroma, inainte cu 2-3 minute ca mancarica sa fie gata, putem adauga 2-3 catei de usturoi proaspat pisati.
    Vezi si:"Descopera gama de aspiratoare Dyson  "          ⟸⟸

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu