joi, 16 aprilie 2020

Cum vopsim ouăle de Paște natural !!!



-Tot mai multe persoane cauta alternative naturale pentru vopsitul oualor de Paste. 

-Metode naturale pentru vopsit oua de Paste, cu mentiunea ca nu toate metodele naturale de vopsire sunt eficiente in aceeasi masura.

Roz deschis – suc de sfecla

  • In loc sa fierbeti ouale in sucul de sfecla, le puteti lasa peste noapte.
  •  Atentie insa! Fierbeti bine oaule inainte de a le scufunda in sucul de sfecla, pentru ca acesta penetreaza coaja si va puteti trezi cu oul colorat si pe interior.

Salonul s-a mutat la tine acasa           ⟸⟸

Verde – spanac sau iarba

  • Spanacul nu este eficient daca este folosit proaspat. 
  • Culoarea obtinuta poate fi un gri spalacit, in locul verdelui asteptat. 
  • Cu putin noroc insa, zeama de spanac fiert sau de iarba fiarta poate colora ouale de Paste intr-un verde crud deosebit.


Galben – sofran de India

  • Acest condiment da o culoare galbena oualor de Paste, dar necesita mai mult timp pentru ca vopseaua sa prinda.
  • Ingredinte: 
  • Cateva varfuri de cutit de sofran puse intr-un borcan cu apa de la robinet.


Albastru – varza

  • Varza rosie va colora ouale de Paste in albastru, desi culoarea vopselei in sine este purpurie. 
  • Aceasta vopsea are nevoie de mai mult timp pentru a da culoare oului. 
  • Pentru un albastru inchis, ouale trebuie lasate in vopsea peste noapte.


Ingrediente:
- o jumatate de varza rosie, 
-4 cani de apa; 
-se fierbe 30 de minute.

Mov – afine

  • Aceasta este cea mai simpla metoda de vopsire pentru obtinerea unor oua de un mov intens.
  •  Prin zdrobirea afinelor de coaja oului se vor obtine mai multe pete de culoare.


Ingrediente:
- o jumatate de punga de afine congelate, 
-4 cani de apa; 
-se fierbe 30 de minute.


Portocaliu deschis – coaja de ceapa

  • Cojile de ceapa galbena, pe cat sunt de fragile, pe atat sunt de eficiente in obtinerea oualor de un portocaliu deschis. 
  • Ouale se pot fierbe impreuna cu vopseaua, dar acest lucru nu e neaparat necesar.


Ingrediente:
- Cojile de la 6-8 cepe galbene cu 4 cani de apa,
- fierte timp de 30 de minute.

Lavanda – sucul de grapefruit rosu

  • O alta vopsea naturala perfecta pentru a vopsi ouale de Paste este sucul de grapefruit rosu. 
  • Ouale se fierb in suc de grapefruit timp de 45 de minute pentru a capata o culoare lavanda pastel.
  • Adaugarea otetului va accelera vopsirea si culoarea se va pastra mai bine.


Maro – ceai sau cafea

  • Cu cat cafeaua sau ceaiul sunt mai colorate, cu atat culoarea oualor vopsite de Paste va fi mai intensa. 
  • Lasati pur si simplu ouale in cafea sau ceai peste noapte, pentru a obtine o culoare maro deschis.
  • Atentie! Ceaiurile cu diverse arome pot da culori diferite.


Rosu caramiziu – paprika

  • Cu trei linguri de paprika sau mai mult, fierte timp de 30 de minute, se pot obtine oua de un frumos rosu-caramiziu.


Violet inchis – vin rosu

  • Diluat sau folosit ca atare, vinul rosu poate fi extrem de eficient in obtinerea unor oua de culoare violet-inchis.



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu