sâmbătă, 28 octombrie 2017

Stimulează aceste puncte ca să elimini durerile de cap, insomnia și problemele cu stomacul

cum scapam de insomnie cu presopunctura

 Dacă suferi de insomnie sau oboseală accentuată, te sfătuim să încerci şi aceste trucuri de presopunctură grozave!
 La fel ca acupunctura, presopunctura este o practică medicinală holistă care nu presupune folosirea de medicamente. În plus, cu puţin exerciţiu, poate fi practicată cu succes şi acasă, fără ajutorul unui terapeut.

 Iată cele trei puncte care te vor ajuta să scapi de probleme!

Nr.1. Punctul Anmian

Fiind considerat cel mai eficient centru de presopunctură pentru alungarea problemelor de insomnie, punctul Anmian este situat chiar în spatele lobului urechii, pe osciorul proeminent denumit „proces mastoidian”. Pornind de aici, coboară cu degetul câţiva centimetri până ce simţi la atingere o mică adâncitură, apoi mută degetul uşor către înapoi până ce atingi baza craniului – aici este rădăcina centrului Anmian… Este practic în spatele urechilor, așa cum se observă în imagine.
Există două astfel de puncte, dispuse simetric de o parte şi de alta a craniului. Stimulează-le pe amândouă simultan cu degetele arătătoare sau degetele mari de la mâini, descriind mişcări circulare mici. Pentru rezultate optime, repetă mişcările de aproximativ 20 de ori.

Nr. 2. Punctul şase al pericardului

Pe lângă faptul că alungă stările de oboseală, punctul şase al pericardului ameliorează greaţa, deranjamentele stomacale, răul de mişcare, durerile de cap, sindromul de tunel carpian, şi chiar sughiţul!
Ca să localizezi acest centru nervos, întoarce palma cu partea anterioară către tine, apoi, cu cealaltă mână, găseşte zona cărnoasă dintre tendoane, poziţionată la o distanţă de aproximativ patru degete de la încheietură în jos.
După localizarea punctului, aplică presiune pe el şi masează-l cu degetul mare timp de câteva secunde. Repetă procedeul de 5 ori.

Nr. 3. Punctul 1 al rinichilor (k1)

Stimularea punctului 1 al rinichilor timp de 20-30 de secunde înainte de culcare ameliorează problemele de insomnie cauzate de anxietate, depresie sau stres. Repetă procedeul de 3 ori.
Ca să identifici corect acest punct, aşază vârful degetului mare de la o mână pe talpa piciorului. Poziţia exactă a acestui centru nervos este între falangele metatarsiene doi şi trei, la aproximativ o treime din distanţa dintre degetul arătător de la picior şi capătul călcâiului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu