sâmbătă, 28 octombrie 2017

16 reguli de viaţă de care ar trebui să ţinem cont cu toţii

 O listă a principalelor reguli nescrise a căror respectare îţi poate uşura, de multe ori, viaţa.

REGULA NR. 1

Când ceri cu împrumut maşina cuiva, înapoiază-i-o cu rezervorul plin sau măcar alimentează maşina cu mai multă benzină decât avea în rezervor înainte să te foloseşti de ea. E un gest de mulţumire care nu va trece neobservat!

REGULA NR. 2

Când cineva îţi arată o poză pe telefon, nu răsfoi întreg albumul, oricât ai fi de tentat să faci asta. E jenant să dai peste alte poze care nu erau menite să fie arătate.

REGULA NR. 3

Nu te despărţi de cineva prin SMS, prin email sau prin alte forme de mesaje virtuale. La telefon e permis, dar cel mai bine e să-i comunici veştile faţă-în-faţă.

REGULA NR. 4

Întotdeauna menţine o distanţă de bun-simţ faţă de alţi bărbaţi care folosesc pisoarul. E jenant şi poate chiar jignitor să foloseşti pisoarul imediat de lângă.

REGULA NR. 5

Păstrează liniştea când cineva doarme. Nu-i de-ajuns să nu vorbeşti tare, ci ai grijă inclusiv să nu trânteşti uşile, sertarele, etc.

REGULA NR. 6

Dacă îţi rogi prietenii să te-ajute cu treburile casei, invită-i apoi la masă în semn de respect şi recunoştinţă.

REGULA NR. 7

Mestecă cu gura închisă. Nimeni nu agreează mâncatul zgomotos sau, mai pe şleau, cioflăitul.

REGULA NR. 8

Nu da amploare certurilor sau contradicţiilor în public. Dacă simţi că nu îţi poţi controla limbajul sau tonul, măcar amână discuţia pe mai târziu când nu te afli în preajma unor necunoscuţi. Ei ce vină au ca să asiste la certurile tale?

REGULA NR. 9

Întotdeauna cedează-i ultima bucăţică de mâncare, indiferent despre ce e vorba, persoanei care a făcut cinste cu masa sau care s-a oferit să împartă cu tine gustarea respectivă. Singura excepţie este atunci când acel cineva chiar insistă să termini tu ultima porţie.

REGULA NR. 10

Atunci când ratezi un apel telefonic, răspunde cât mai repede printr-un mesaj dacă nu reuşeşti să îl suni în timp util pe cel care te-a contactat.

REGULA NR. 11

Când împrumuţi bani de la un prieten, restituie suma cât mai repede posibil. Indiferent de suma luată cu împrumut, nu aştepta ca cel care ţi-a împrumutat banii să fie pus în postura de a-ţi reaminti de datorie.

REGULA NR. 12

Dacă rămâi peste noapte la un prieten, ai grijă să faci patul a doua zi înainte să pleci chiar dacă prietenul respectiv intenţionează să schimbe lenjeria folosită imediat după plecarea ta.

REGULA NR. 13

Când cineva îţi găteşte, oferă-te să speli tu vasele în urmă.

REGULA NR. 14

Dacă cineva îţi acordă prioritate în trafic, mulţumeşte-i printr-un gest prietenos.

REGULA NR. 15

Nu face planuri cu, şi nu discuta despre planurile făcute cu prietenii de faţă cu alte persoane neinvitate.

REGULA NR. 16

Nu te opri în mijlocul unui trotuar aglomerat sau la intrarea într-o staţie de metrou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu